hits

Endelig er det bestemt. Stella Polaris kommer ut på Capitana, forlaget til Petter Stordalen og Jørn Lier Horst.

Dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg har vært veldig i tvil om hvor jeg skulle gi ut min neste kriminalroman. Jeg har vært i den heldige situasjon at jeg har hatt flere forlag å velge mellom, i tillegg til at jeg selvfølgelig kunne gitt den ut på mitt eget forlag, Forlagshuset i Vestfold / Liv forlag.

Denne uken ble valget tatt, og min neste bok, Stella Polaris, kommer på Capitana forlag. Det er et relativt nystartet forlag, eid bl.a av Petter Stordalen og Jørn Lier Horst. Magefølelsen min sier at det er riktig, det er proffe folk og jeg har fått kanskje Norges dyktigste redaktør, Anne Fløtaker. Hun har vist en genuin begeistring og forståelse for prosjektet, og hjulpet meg til å forbedre manuset, uten å kreve større endringer for at det skal passe bedre inn i den vanlige "krimnormen", slik et par av de andre forlagene ønsket. De som har lest debutkrimmen min, vet at jeg ikke helt fulgte "oppskriften" i Lille Linerle, og det gjør jeg nok heller ikke i min kommende bok, Stella Polaris ...

I tillegg skal det bli deilig å ikke trenge å tenke på å ha kontroll på alle deler av bokutgivelsen selv, slik jeg hadde måttet dersom jeg skulle gitt den ut på mitt eget forlag. Selv om jeg selvfølgelig både vil og skal stille opp der det er ønsket av meg, er det nå noen andre som tar seg av fontstørrelser, baksidetekst, brekk-korrektur, bokhandlerkjeder, ISBN-nummer, omslagsriss, kataloginnhold, pressemeldinger og alle de mange, andre tingene som må på plass før en vellykket bokutgivelse. DET skal bli deilig :-)

I tillegg er det litt morsomt å gå inn i historien som Capitanas forlag første kvinnelige, norske krimforfatter, de har jo så langt bare gitt ut godt voksne, lett grånende menn. Nå skal jeg riktignok ikke påberope meg å trekke ned gjennomsnittsalderen, og hårfargen skal jeg ikke snakke for høyt om. Men den eneste kvinnen er jeg i hvert fall, enn så lenge. Om det er en fordel eller ikke, vil jo tiden vise, evt. suksess kommer forhåpentligvis først og fremst an på om jeg greier å gi dere en god nok bok.

Stella Polaris er ingen direkte oppfølger av Lille Linerle, men dere vil møte igjen de samme politimennene, Håkon og Anders. Handlingen foregår også i samme område om i Linerla, dvs. i Sandefjord, Kodal og Tønsberg. Og også her er det snakk om skadede mennesker som ikke helt passer inn i et A4-liv og sliter med å finne fotfeste. Hva gjør en trøblete barndom med folk, går elendighet i arv? 

Stella Polaris er planlagt utgitt februar 2019.

Jeg gleder meg til å dele boken med dere:-)

 

2 kommentarer

HeidiElise

06.10.2018 kl.16:42

Så flott. Gratulerer! :)

Myriam

06.10.2018 kl.18:09

HeidiElise: Tusen takk:-)

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

55, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv