hits

Seks på Grand kan gjerne bli en årlig tradisjon :-)

Stavern Litteraturfestival og Grand hotell arrangerte krimkveld med hele seks forfattere, deriblant meg. Og for en kveld det ble!

DSC_7643Den ærverdige Speilsalen på Grand hotell var full av forventningsfullt publikum, levende lys, grønne planter, vakre bord med hvite duker og funklende krystall. I tillegg til oss, seks spente forfattere og bøkene våre.

grand til kersti alle 2 Kopi

Frode Eie Larsen og jeg var først på scenen, og selv om det var problemer med lyden, så manøvrerte dyktige Kjersti Bache det strålende i havn. Frode Eie Larsen hadde mottatt de første eksemplarene av sin nye bok «Slå på ring» bare minutter før bokbadet startet, og fikk behørig presentert den helt ferske boken.

DSC_7612-001

«Slå på ring» er nok en Eddie Stubb bok, der handlingen blant annet foregår på «der ingen skulle tur at nokon kunne bu Arøya. Vestfoldområdet er i det hele tatt blitt utrygt område, i hvert fall i litteraturens verden.

DSC_7609

Jeg, som var den eneste av forfatterne uten fersk bok, røpet at jeg allerede jobbet på min tredje krimbok, og at krimbok nummer to Stella Polaris er så godt som ferdigskrevet. Den kommer i februar 2019, og bare timer før jeg ble bokbadet fikk jeg kontrakten på mail, Stella Polaris kommer på det nystartede Horst/Stordalen-forlaget, Capitana. Jeg gleder meg til å la noen andre gjøre litt av jobben for meg 🙂

capitana

Etter bokbadet var det tid for mat, lammeskank som nærmest smeltet på tungen, før Hans Olav Lahlum og Thomas Enger entret scenen, denne gang med Per Erik Buchanan Andersen som bademester.

DSC_7631Thomas Enger fortalte om flere av sine bøker, både de prisbelønte ungdomsbøkene, krimbøkene sine, og ikke minst hans nye samarbeidsprosjekt med Jørn Lier Horst, «Nullpunkt.» Han kunne for øvrig også røpe at bok nummer to allerede er påbegynt Deretter var det tid for nok en liten matpause, Grands eminente kjøkken bød på Tiramisu, før den virkelige desserten tok plass på scenen. Unni Lindell og Tom Egeland. De ble bokbadet av Finn Stenstad,

DSC_7669

Tom Egeland fortalte engasjert om bakgrunnen for sine Beltø-bøker, en ateists grundige gjennomgang av bibelen og alle sannheter og usannheter som gjemmer seg bak ordene til de forskjellige profetene.


DSC_7651

Han kunne også røpe at «Codex», som kom ut nylig og allerede har fantastiske salgstall, blir den siste Beltø-boken. Eller som han selv sa det «Vi har tatt en pause.» Han har heldigvis ikke sluttet å skrive, bare vendt litt tilbake «til røttene», slik at neste bok blir en thriller, litt mer lignende de han skrev før Beltø entret boksidene. Den var for øvrig akkurat ferdigskrevet, noe Unni Lindell uttrykte ikke så rent lite misunnelse over.

DSC_7673

Hun fortalte om bakgrunnen for sin siste bok, «Dronen» som oppsto nesten ved en tilfeldighet, etter at hun hadde vært med mannen på droneflyging. Det, sammen med hennes egen redsel for å sove i telt, ga ideen til en bok som allerede har fått særdeles gode anmeldelser. Hun fortalte også at hun slett ikke syntes skriving var noen enkel eller morsom affære, tvert imot et rent slit og noen ganger et sant helvete.

DSC_7677 Kopi

Hun er i tillegg redd for langt mer enn telt-turer, en Rødhette som frykter en ulv rundt de fleste hjørner, selv under sengen i hotellrommet på Grand. Men siden hun har tjent noen millioner på å lage litteratur ut av redselen, så er det kanskje verd det


DSC_7605-001

I det hele tatt en innholdsrik kveld, med næring til både hode og gane. Og tid for bokhandel og signering ble det selvfølgelig også. Ser vi starten på en årlig tradisjon? 

5 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

05.10.2018 kl.10:54

Ja det var nok en flott kveld :)

Myriam

06.10.2018 kl.09:13

Mariann Sæther Tokle: Det var absolutt en av de bedre, Mariann :-)

HeidiElise

05.10.2018 kl.11:01

Så artig det må ha vært. :) Takk for at vi også fikk være med litt gjennom bildene.

Leste forresten tilleggbladet til Hjemmet, helse, og der dukket plutselig du opp. ;) Kjente deg igjen med en gang :D God helg! <3

Myriam

06.10.2018 kl.09:13

HeidiElise: Ja, det var en veldig, veldig hyggelig kveld:-) Og gøy med Hjemmet, og at du kjente meg igjen ;-)

HeidiElise

06.10.2018 kl.09:37

Ja, det var ikke vanskelig å kjenne deg igjen :) Veldig artig og fint!

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

55, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv