hits

Reisebrev; Praha, - Byen for deg med sansen for øl og kultur.

Mange mener at Praha er en av de vakreste byene i Europa, og takket være daglige direkteruter fra Gardermoen er det stadig flere nordmenn som oppdager denne spesielle og spennende byen.

Som turist kan du gjerne alliere deg med en av de mange lokale sjåførene som for billig penge gjerne kjører deg på sightseeing både i og utenfor byen. Men veldig mange av severdighetene i Praha er sentrumsnært plassert.

Du kan derfor rekke over mye av det byen har å by på ved hjelp av apostlenes hester, og når du vandrer gatelangs i Praha får du en fin blanding av historie og kultur.

Du trenger ikke å være spesielt arkitektur-interessert for å la deg begeistre over alle de vakre bygningene, for Praha har en selvfølgelig og velfortjent plass på Unescos verdensarvliste.

De forskjellige bydelene i Praha er bundet sammen av flere broer, hvorav den 520 meter lange Karlsbroen nok er den mest kjente. Broen, som er fra 1357, krysser elven Vltava, og var i århundrer det eneste bindeleddet over elven. På hver side av broen finnes det 30 helgenstatuer, og i hver ende er det et brotårn. Her kan man nyte gatemusikanter, karikaturtegnere og kunstnere, eller rett og slett utsikten fra et av tårnene.

Når du har krysset Karlsbroen kommer du inn i et område med trange gater. Her ligger det små butikker og restauranter på rekke og rad.

Veien fører videre opp mot borgen og landets største gotiske kirke, St. Vitus-katedralen. Fra toppen av borgen, der blant annet regjeringen holder til, har du fantastisk utsikt ned mot gamlebyen og sentrum.

Når du er mett av den fantastiske arkitekturen med vakre bygninger i gotikk, rokokko, jugend og renessanse-stil. så anbefales det at du ta en tur med en av de mange båtene som tilbyr cruise eller sightseeing på elven, slik at du også får tatt en titt fra byen fra elven.

Deretter er en smak på det tsjekkiske ølet nærmest obligatorisk. Det er ca 40 bryggerier i Tsjekkia, og det finnes et øl som passer enhver smak. Besøk gjerne et minibryggeri, det vil si en pub hvor de lager flere forskjellige typer øl selv. Tsjekkerne elsker øl og skal du drikke som dem, ber du om pivni syr ved siden av. Dette er en liten ost, samt løk og sennep. Alt moses først sammen, deretter heller du en skvett øl over.

Ønsker du et større måltid, har Praha et stort utvalg av restauranter i alle prisklasser Mange av dem er i Michelin-klasse, så det er ingen grunn til å gå sulten til sengs. Og ønsker du deg underholdning, kan du blant annet velge mellom 180 forskjellige teatre og cabareter, eller en av de mange klassiske konsertene som ofte foregår i kirkene, eller en av byens jazz-klubber.

Praha er i det hele tatt en perfekt storby for den som ønsker en blanding av kultur, historie, spennende mat og uteliv. Og flyr du fra Gardermoen, så er den bare få timer borte ?

 

 

Tips på hva man absolutt bør se og gjøre i Praha

- Smake på det lokale ølet.
- Besøke Praha-borgen
- Nyte Ustikten fra Strahov-klosteret
- Besøke gamlebyen og torget der.
- Oppsøke det jødiske kvarteret, Josefov

- Ta en guidet tur, de finnes også med norsk guide.
- Rusle over Karlsbroen

- Ta seg tid til en spa-opplevelse. Billig og bra.
- Det er aldri feil å shoppe litt?

Når det gjelder restauranter, underholdning, shopping og hotell, så har Praha utallige tilbud.

Men siden steder kommer og går, så kan det anbefales å ta en titt på f.eks  www.Prahaguiden.no . Der finner man oppdaterte restaurantanbefalinger, shoppingtips, overnattingsalternativer, hvilke konserter som foregår, og mange andre tips det kan være lurt å få med seg før avreise.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

55, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv