hits

Ett av de mest perverse land i verden! Pedofili og incest er normalt, og brødre og søstre har sex ...

Forlaget jeg driver - Liv Forlag - gir ut ca førti bøker i år, og selv om jeg kunne ha god lyst, så er det svært sjelden jeg snakker om dem på min private blogg. Nå skal jeg allikevel gjøre et unntak, for i disse dager gir vi ut en helt spesiell bok. 

Putins presse, skrevet av Richard Bærug. Richard har bodd i Baltikum, Russland og Kaukasus siden 1991, han snakker flytende russisk og har en doktorgrad i medievitenskap. Boken Putins presse har han jobbet med i femten år, og den tegner et ganske deprimerende bilde av de i all hovedsak Putinstyrte mediene i Russland. Ikke minst når det gjelder hvordan de presenterer Norge...

En av dem som ofte uttaler seg om Norge i russiske medier, heter Irina Bergseth. Hun har vært gift med en nordmann, fikk et barn med han, men ble fratatt rettighetene til barnet. Om Norge sier hun blant annet:

«Norge er et av de mest perverse landene i verden! I Norge aksepteres pedofili og incest, og det er normalt at brødre og søstre har sex. Den norske barne- og likestillingsministeren i 2013 vil at timer i incest skal bli obligatorisk i norske skoler, der de også skal lære om intime forhold mellom foreldre og barn."

Richard Bærug forteller at Irina Bergseth blir hyppig brukt som "norgesekspert" i russlands statsmedier, og at ingen i de statskontrollerte mediene stiller kritiske spørsmål til det hun forteller, selv ikke når hun hevder at nesten alle nordmenn er handikappet på grunn av all incesten ...

Boken er i det hele tatt et fyldig vitnesbyrd om hvor styrt og feilaktig mediavirkeligheten er i vårt nordlige naboland, med en rekke godt underbygde eksempler. Richard sier han  har skrevet boken som en hyllest til de få, kritiske journalistene i Russland som fremdeles våger å bedrive kritisk journalistikk. De blir truet, mobbet og sjikanert. Fra 1993 til 2009 er 313 journalister drept.  Det siste halve året har Richard reist mye i Russland. Han vet ikke om det blir mulig nå som boka kommer ut. 

- Jeg har selvfølgelig tenkt over at jeg risikerer å komme i unåde, men det er viktig ikke å la seg skremme, sier han i et intervju i Østlandsposten.

- Jeg er stolt av Liv forlag som tør å gi den ut. 

 

 

Så blir det spennende å se da, om jeg og det lille forlaget mitt har noe å frykte. Jeg er ikke spesielt redd av meg, men må nok innrømme at jeg helst ikke ønsker å få en ukjent, russisktalende person på døra, i akkurat disse dager...

 

2 kommentarer

Zzzzz

22.03.2018 kl.01:16

Skjønner hvorfor hun ble fratatt rettigheter til barnet....men dersom russere flest er like lite oppegående som henne og tror på alt det vaset, så ..."sensurert"

:)

Myriam

22.03.2018 kl.07:27

Zzzzz: Ja, det er ganske spesielt. Når det gjelder russere flest, så har de stort sett bare statsmedia å forholde seg til, Så jeg er redd de tror på mye av det. :-(

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

55, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv