Myriam gir ut bokbombe skrevet av drapsmann ...

Selv ville jeg nok ikke valgt akkurat denne overskriften, men journalisten i Østlandsposten har jo rett. Forlaget mitt skal gi ut en bok om Hadelandsdrapene, der to unge menn ble skutt i 1981, skrevet av den ene mannen som skøyt. Nå har han sonet ferdig - for flere tiår siden - og jeg må innrømme at for meg så blir det fremmed å tenke på ham som en "drapsmann" i dag. Etter soningen har han holdt seg på riktig side av loven, jobber og prøver å leve et vanlig liv, og er faktisk en både hyggelig og sympatisk mann som du neppe ville ha trodd at kunne gjøre en flue fortred dersom du hadde møtt ham.. Så selv om overskriften i Østlandsposten i og for seg er helt riktig, og jeg selvfølgelig ikke forsvarer det som skjedde tilbake i 1981, så føles det allikevel litt feil. Men avisen er nok dyktigere på "clickbait" enn denne bloggeren...

I tillegg er jeg tydeligvis blitt på fornavn med både avis og alle i Larvik, det synes jeg egentlig er litt gøy. Etternavn har jeg skiftet mange ganger - av diverse grunner ;-) - men fornavnet har alltid fulgt meg, og det er ikke så mange andre som heter det. Ikke så mange andre damer som er mest kjent på fornavn heller. Erna. Siv. Gro. Og lille meg ;-) Det er litt ... kult;-) Og litt kleint ...

Men stykket i avisa handler egentlig ikke om verken drap eller meg. Det handler om at forlaget mitt i dag presenterte høstkatalogen sin. Og den er vi - og jeg - ganske stolt av. 21 titler bare på hovedforlaget vårt, Liv Forlag. Krim, romaner, noveller, dikt. Fagbøker, barnebøker, fantasy. Åtte debutanter. Noen veldig erfarne. Noen godt voksne, noen veldig unge, I det hele tatt en spennende og variert blanding som vi gleder oss til å sende ut til bokhandlerne.

Du finner oversikt over alle utgivelsene ved å klikke her:

 

 

 

 

4 kommentarer

frodith

01.09.2017 kl.19:43

Ja, det var overskriften sin det :-D Men jammen flott at boken skal gis ut. Som du sier, det er ikke HAN lenger, så overskriften blir feil, men det må vel til for å selge litt :-)

Myriam

01.09.2017 kl.19:52

frodith: Ja, jeg skvatt litt over overskriften. Jeg tenker at boken er ganske viktig, fordi den forteller en del om hvorfor ting kan gå så galt, og vi ser jo altfor mange eksempler på at det skjer også i dag. ergo vil jeg jo at mange skal vite om boken. Og da må kanskje en slik vinkling til? Samtidig ønsker jeg jo ikke å legge noen ekstra byrde eller fordømmelse på noen, verken på forfatteren eller familien til ofrene...

Vera Lynn

01.09.2017 kl.20:30

Det var nå en overskrift man legger merke til.. Den tiltrekker seg lesere, det er det ingen tvil om. Dette blir en interessant bok å lese, om hvorfor unge mennesker blir drapsmenn, og hvordan de/han klarer å snu livet sitt rundt.

Myriam

02.09.2017 kl.11:40

Vera Lynn: Ja, det er ofte tilfeldigheter som gjør at ting går så forferdelig, forferdelig galt. Så hvis vi kan lære noe om hvordan man kan unngå de tilfeldighetene, så kan man spare mye ulykke.

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

54, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv

hits