Jørn Lier Horst på Mikrobryggeriet i Larvik

Det er ikke så ofte jeg prioriterer å gå på boklanseringer til forfattere som ikke er fra eget forlag, men i disse dager j\har jeg planer med å få med meg hele tre stykker. I kveld var jeg på Jørn Lier Horst lansering av boken Katharinakoden i Larvik, til søndag har jeg planer å få med meg lanseringen til Jann Rygh Sivertsen i Sandefjord, siden han både skriver flotte dikt og jobber som redaktør i forlaget mitt, og en liten uke etter der igjen er det en annen dyktig forfatter, Merete Junker, som skal lansere kriminalromanen Vannmannen i Porsgrunn. I tillegg er det hele fire lanseringer på gang i eget forlag den neste måneden, så høstsesongen er virkelig i gang.

Når det gjelder Jørns lanseringer, så tror jeg at jeg har fått med meg de fleste, og jeg har selvfølgelig lest alle kriminalromanene hans. 

Kveldens lansering - Jørn Lier Horsts "Katharinakoden" - fant sted på Mikrobryggeriet i Larvik. Lokalet er ikke så stort, og det ble derfor mer enn fullt, både i selve lanseringslokale og i lokale på utsiden, vanligvis antagelig kalt baren. ;-) Jørn Lier Horst ble bokbadet av sin redaktør, Kari Marstein, som har fulgt Jørn helt siden starten av karrieren, og derfor har god kjennskap til både forfatter og forfatterskap. Og som bildene antagelig viser, stemningen var avslappet.

Vi fikk høre både litt om Horst debut som forfatter, om hans interesse for forsvinningssaker, og om hans tidvise savn av gamle kollegaer og etter spenningen ved politiyrket, skjønt han var helt klar på at han allikevel ikke angret på valget av å ha blitt forfatter på heltid. Horst fortalte også at Katharinakoden var bygget opp på to gamle Cold case, og at en del elementer var hentet fra lokale saker som de fleste voksne i Larviksdistriktet har et forhold til, selv om det selvfølgelig ikke var å lese som noen dokumentar. Han kunne også røpe at sindige Wisting når får selskap av en noe mer rufsete kollega, en politimann som også blir å finne i senere bøker, i tillegg til at Wistings journalistdatter selvfølgelig også har en rolle i boken, siden VG skal lage podcast om nettopp Cold-case. Eller EU-saker som de kalles hos det norske politiet, en forkortelse som rett og slett står for Eldre Uløste saker.

De helt store avsløringene bragte nok allikevel ikke bokbadet på banen, verken om bok eller forfatter. Og det er vel kanskje også tanken, å gi oss akkurat så mye - eller lite - informasjon at vi bare er nødt til å kjøpe boken. Hvilket de fleste frammøtte selvfølgelig også gjorde:-)

Så nå er det bare å glede seg til å lese boka, som for øvrig allerede har fått strålende kritikker i flere av Norges største aviser.

#jørnlierhorst, #mikrobryggeriet, #katharinakoden, #meretejunker, 3jannryghsivertsen, #larvik

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

54, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv

hits