hits

80 år gammel bestemor som snakker med de døde

80 år gamle Gerd Hvaal ser ut som en hvilken som helst hyggelig bestemor. Men det er bare på utsiden. For der andre på hennes alder sitter med strikketøy foran tv-en, hevder hun å kunne rense hus og snakke med døde. 

 

  

Mange av oss har vel sett på Åndenes makt på TV Norge, kanskje med både fascinasjon, skepsis og ikke minst undring, men for Gerd Hvaal er det å kommunisere med døde blitt en helt naturlig del av livet. At hun har evner som klarsynt, oppdaget hun for cirka ti år siden.

-          Jeg var på et kurs, da kurslederen fortalte meg at jeg hadde evner. Først trodde jeg ikke på henne, men da jeg åpnet for å prøve, forsto jeg fort at hun hadde rett. Jeg fikk ganske raskt kontakt med en som trengte hjelp for å komme over til den andre siden. Det var første gang jeg opplevde å føre noen inn i «det hvite lyset», og det var en helt fantastisk opplevelse. 

 

Gerd reiser også rundt og renser hus, der de som bor der av en eller annen grunn ikke finner ro.

-          Det kan være slitsomt å dele hus med noen som egentlig burde ha reist videre. Selv om de som henger igjen ikke ønsker dem noe vondt, så opplever de som bor der ofte at det blir tappet for energi. De blir trøtte og slitne, får hodepine, sover dårlig om natten, ser skygger i øyekroken og opplever andre forstyrrelser. Barna i huset, som ofte er spesielt mottakelig, vil kanskje ikke leke på rommene sine, sove i egen seng etc. Noen ganger har de som har gått bort, enda ikke forstått at de er døde, andre ganger har de kanskje oppført seg slik at de er redde for å gå videre. Men, sier Gerd alvorlig, - de er aldri farlige, oftest er det tvert imot, at de er her fordi de fremdeles ønsker å passe på huset, eller noen av dem om bor i det.

 

Hun har aldri avertert eller annonsert, men ryktet om evnene hennes har allikevel spredd seg, slik at hun stadig får spørsmål om hun kan hjelpe til.

 

-          Jeg både renser hus og leser mennesker og dyr. Og jeg har like stor glede av det, som de jeg hjelper, forteller hun, nærmest i en bisetning mens hun serverer muffins og kaffe. - Dessuten er jeg veldig glad i å lese, både skjønnlitteratur og mer alternative bøker. I tillegg maler jeg bilder, da får jeg også intiutiv beskjed om hva jeg skal male.

 

 

Hun viser fram et lilla bilde, som kan minne om en perle i en musling, eller et egg som venter på å klekkes. ? Det er noe som er i ferd med å våkne, sier hun og studerer bilde sammen med meg. - Livets tilblivelse, kanskje? Hun smiler. - Når jeg maler slik, så er resultatet aldri klart på forhånd, jeg bare gjør som jeg får beskjed om. Det er alltid spennene å se resultatet. Hun ler. - Men fargene bestemmer jeg selv!

 

Den spreke damen er akkurat fylt 80 år, og selv om alderen har gitt henne noen helseplager, er hun full av livsglede.

-          Jeg håper helsa holder slik at jeg kan fortsette med å hjelpe folk, sier hun. - Den kjærligheten jeg mottar og får muligheten til å gi videre, det å kunne viderebringe en klem fra noen som har gått bort men fremdeles er glad i og passer på noen som lever. Gerd smiler varmt. - Det gir meg veldig mye, så jeg håper jeg fortsatt kan holde på med det lenge.

 

***

 

#synsk, #snakkermeddøde

4 kommentarer

helene marie storøy

23.08.2017 kl.18:21

Åh.. Henne skulle jeg gjerne ha snakket med! Trenger svar på ting, men de jeg kontakter som eks på facebook, tar betalt for det eller ikke gir meg noe særlig med svar. Har alltid ønsket å få kontakt med et menneske som gjør dette for å hjelpe og ikke for å tjene til livets opphold..

Myriam

23.08.2017 kl.22:33

helene marie storøy: Ja, de fleste prøver nok å gjøre butikk av det :-(

helene marie storøy

23.08.2017 kl.22:42

Ja dessverre :(

Eva

19.12.2017 kl.22:11

Ja, de burde helt klart jobbe gratis! (Ironi...)

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

54, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv