En av Larviks nye perler : Elvestien

Jeg skriver reisebrev for diverse magasiner som jeg også deler her. Ofte fra spennende storbyer og land, Gambia, Budapest, Island, Marokko  osv... Men det er jo i nærmiljøet mitt, Larvik og Vestfold, jeg som regel befinner meg, og til tross for tidvise irritasjonsmomenter ;-) så er jeg stolt over både byen og fylket mitt . Jeg har derfor lyst til å vise det i noen innlegg også. Tidligere har jeg skrevet om idylliske  Stavernsodden fyr, og i dag vil jeg skryte av den strålende jobben Larvik kommune har gjort med å lage en helt ny sti langs Lågen, Elvestien. Den litt over to kilometer lange Elvestien - idyllisk beliggende mellom Lågen og Elveveien - er virkelig verd en rusletur!

Jeg var heldig og fikk selskap av Inger Merete Sande og Lene Kalleberg Nilsen, som ofte bruker stien når de skal gå tur med hundene sine. Elvestien er lett tilgjengelig for de fleste, cirka en kilometer av stien er godt egnet både for sykkel, barnevogn og rullestolbrukere.

Tilgang til stien har du blant annet fra parkeringen ved pumpehuset ved Faret, og derfra kan du rusle, sykle eller trille i vakre omgivelser nesten helt opp til Bommestad, eller motsatt vei, nedover mot brannstasjonen. Flere steder er det også lett å komme helt ned til elven, der de har laget brygger som også er egnet for rullestolbrukere. Det satt også hundene til Inger Merete Sande stor pris på da vi ruslet en tur langs elven tidligere i år.

- Jeg pleier ofte å lufte hundene her, forteller Inger Merete, der hun står og passer på Capri og Yunsa, de to Nova Scotia Duck Tolling Retrieverne som plasker i det kjølige elvevannet. - Og de elsker vann, så da vil de gjerne bade. At vannet fremdeles er litt kaldt, tror jeg ikke plager dem i det hele tatt ...

Når de to hundene har fått plasket fra seg, rusler vi videre langs stien. Mye av vegetasjonen som var der tidligere er fjernet, men vi går allikevel under trær som ruver mot himmelen, metertykke i diameter. Skogbunnen er kledd av hvitveis, på elva svømmer det ender og over oss kvitrer småfuglene.

Det er knappe fem minutter siden vi parkerte bilen, men vi er allerede omgitt av idyllisk natur på alle kanter. Det er nesten underlig å vite at vi i luftlinje ikke er mange metere fra den godt trafikkerte Elveveien. Takket være den tettvokste skogen, er lyden av bilstøy allikevel fraværende.

- Det har blitt utrolig flott skryter Lene Kalleberg Nilsen. - Området er så vakkert. Så bynært, og allikevel så fredelig!

Stien er bekostet av et spleiselag mellom kommune og næringsliv I tillegg har 40 syriske flyktninnger bidratt med dugnadsarbeid for å gjøre Elvestien bred og fin. Langs stien finnes det godt tilrettelagte rasteplasser med benker og mulighet for å grille, og det er bygget små broer over bekkene som renner ut i Lågen. Den privateide Fiskerhytta, som ble revet i forbindelse med kvikkleiresikringen av Faret, er også bygget opp igjen, og står nå på ny og stødig grunn.

8 kommentarer

stavangerinmyheart

12.08.2017 kl.10:29

Det så nydelig ut:))))

Myriam

12.08.2017 kl.11:24

stavangerinmyheart: Ja. det var en flott dag, og jeg gleder meg til høstfargene kommer:-)

frodith

12.08.2017 kl.10:38

Sånne stier er gull verdt. Elsker å gå tur :-) Ha en flott dag Myriam <3

Myriam

12.08.2017 kl.11:23

frodith: Jeg er nok ingen stor turgåer vanligvis. Men da er det ekstra greit med slike som er så bynære:-)

Jannicke Elnæs

12.08.2017 kl.10:54

så fint det ser ut der! :D

Myriam

12.08.2017 kl.11:23

Jannicke Elnæs: Ja, de har vært kjempeflinke:-)

S

12.08.2017 kl.12:37

Noe annet; meget meget missunnelig for at du skriver reisebrev, bøker og annet faktisk..du har en veldig fin jobb spørr du meg :) :)

Myriam

12.08.2017 kl.12:53

S: Ja, jeg trives veldig godt med å skrive, så det er sant. Men det fleste er nok - i hvert fall i forhold til inntekt å regne - mer som en hobby, enn jobb...

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

54, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv

hits