Det er ikke turistene det er synd på i varmen!

Jeg har vært i Madrid i noen dager, og innrømmer at det var litt i heteste laget, det er i hvert fall ny rekord for meg personlig. Såpass at jeg måtte skaffe meg bildebevis:Men selv om jeg gikk rundt i byen i dagevis, ( over 15 000 skritt hver dag i varmen ;-) og VET at det er agurktid, så synes jeg media overdriver voldsomt.


Så langt er visstnok to døde, begge hardtarbeidende menn i varmen, der myndighetene MISTENKER at det kan være varmen som har skylda. Jeg skjønner at eldre og allerede syke folk kan bli dårlige, ja t.o.m. dø av varmen, og jeg utelukker selvfølgelig ikke at det kan ha skjedd, men selv om byen yret av liv, så så jeg ingen turister som falt døde om av hetesjokk eller virket tydelig plaget. Det nærmeste var en syk sykebil ... ( Jeg håper hun som lå inne i den, rakk fram i tide. Hun så dog ikke akutt døende ut, og det virket mer som en forstuet ankel, enn et heteslag ...)Jeg så heller ingen som badet i fontenene, selv om flere medier ga inntrykk av at alle byens fontener nå fungerte som svømmebasseng. ( Selv har jeg noen vage minner om et bad i Trevifontenen i Roma, men det var midt på natte og hadde neppe noe med varmen å gjøre... )Det nærmeste jeg kom fontenebading i Madrid, var denne mannen som kjølte ned føttene mens han leser på mobilen. Det er selvfølgelig mulig at han akkurat der deler et Instagramøyeblikk om den forferdelige varmen i Spania, men jeg synes uansett ikke at det ser ut som om han lider ...Det jeg derimot så, var en rekke blide og godt fornøyde turister. Når det ble for varmt, så gjorde de som oss, de fant seg et vanningshull.Eller gikk inn på et av de mange shoppingsentrene med aircondition. Trakk seg kanskje tilbake til et godt avkjølt hotellrom. Badet kanskje i bassenget på hotellet. Stakkars oss...

Selv om det var ekstra varmt i disse dagene, så vet jo alle at det er varmt i sydeuropa i juli og august? Dersom man ikke tåler varmen, så kan man jo bare holde seg hjemme, og legge ferien til litt kjøligere måneder dersom man vil sydover?Jeg greier ikke å synes synd på verken meg selv eller andre svettet turister, der vi sitter i skyggen og nyter kald drikke, mens andre flyr rundt i varmegradene og serveres oss.For mens vi sløver rundt, er det faktisk en rekkemennesker som er på jobb. Bygningsarbeidere, asfaltarbeidere, taktekkere.(Uten sikkerhetsnett.)De kan ikke avbryte arbeidsdagen for å ta en dukkert i bassenget, uansett hvor varmt det måtte være.Madrid er en by som ønsker flyktninger velkomne, noe jeg synes er bra. Men de er også en by med mange synlige tiggere, uteliggere, flyktninger og narkomane.


 

Folk som lever på gata, som spiser, drikker, tigger og sover på brennheit asfalt. Hvis de - som vi gjorde - prøver å søke skygge og avkjøling i et av de store shoppingsentrene, så slipper de ikke inn. SÅ velkomne er de ikke ...Der vi får åpnet døra for oss og ønskes velkommen inn av hyggelige, uniformskledde vakter, så får de den samme døra slengt mot seg. De har det varmt, og svært få steder å søke skylde. De kan ikke velge å reise til et litt kjøligere land i Europa, for å komme tilbake når de synes temperaturen er mer levelig. Også skal det liksom være synd på OSS?

Som har oppsøkt varmen frivillig, og som når som helst kan forlate den? Beklager dere som klager, men det er faktisk ikke det minste synd på dere. Det er bare å ta en titt på ekspertenes råd for å takle varmen. Ifølge Spaniaavisen er det å drikke mye vann og spise lett mat, og unngå mye fysisk aktivitet. Skal du sole deg er det minst skadelig på formiddagen og ettermiddagen, og ekspertene ber alle være nøye med riktig beskyttelse. Javisst. Slapp av i varmen, gjør minst mulig, ta en solingspause midt på dagen, smør deg inn med solkrem når du slanger deg på stranden. DET er det som skal til for å slippe "å dø" i den "forferdelige" hetebølgen for oss turister.

Også sutrer vi?

***

#hetebølge, #Spania, #Madrid, #turist, #klage, #hjemløs, #flyktning, #basseng

 

 

10 kommentarer

Hvorfor er det så viktig at mitt liv ødelegges og at ingen får vite om det?

Myriam

15.07.2017 kl.13:15

Laila Monica Nikolaisen Ribssk: Hei. Litt usikker på om jeg skjønner spørsmålet ditt.Hvordan er ditt liv ødelagt av at det er varmt i Spania akkurat nå?

Ei_heks

15.07.2017 kl.13:27

Jeg synes de kan gjemme de store overskriftene sine til det er noe å bruke store bokstaver om. Jeg tenker det blir litt som å rope ulv. Man blir så vant til de store ordene at man blir en form for blasert. Og når krisen kommer sier underbevisstheten at det er jo ikke verre enn varmen i Milano. Den fikk jo de samme fete overskriftene.

Myriam

15.07.2017 kl.17:38

Ei_heks: Ja. pressen bruker alt for ofte for store ord, om for lite. Hetebølge, TO døde? Selvfølgelig trist for de to som man TROR døde pga at de jobbet i varmen, men hvordan er det farlig for turister som vanligvis har tilgang til all den avkjølingen de trenger? Varmt? Plagsomt? Javisst, men ikke akkurat noen katastrofe. Det stiller i samme klassen som artiklene som er underveis om mygg og flått og hoggorm...

Fjodor Karne

15.07.2017 kl.23:12

Problemet er at det er varmeforskjellene som blir ueffent for oss fra nord. Ta f.eks India hvor masse folk døde av kulde når gradestokken krøyp ned til 20 varmegrader, kroppene deres var rett og slett ikke tilpasset endringen... så at enkelte får problemer når de reiser fra 18-20 grader i nord til 46 grader i sydenland kan ikke akkurat kalles syting og klaging men reaksjon på at det er steike varmt og oppleves enda varmere for oss som ikke er vant med sånne temp'er.

Myriam

16.07.2017 kl.00:51

Fjodor Karne: Joda, men da bør man jo ikke reise til sydeuropa i juli og august? Vi oppsøker varmen frivilllig, for så å klage og syte fordi det er varmt?

Ei_heks

15.07.2017 kl.23:32

Flått er monstre som fortjener både store overskrifter og total utryddelse! For ikke å snakke om hjortelusflue. Ikke en gang kantarellen frister nok til å få meg ut i skogen igjen.

:-O :D :-O

Jeg har skrevet om mine traumatiske opplevelser under MONSTRE. Ingen krisemaksimering der i det hele tatt. LOL

Myriam

16.07.2017 kl.10:52

Ei_heks: Nei krisemaksimering vil vi absolutt ikke ha noe av. Det kan jo nesten nærme seg Fake News... ( Eller agurknyheter, som vi pleier å kalle dem i Norge ;-) )

Ei_heks

16.07.2017 kl.22:49

Eneste gang krisemaksimering er lov, er når det brukes for å få frem et komisk poeng. ;)

Myriam

16.07.2017 kl.23:49

Ei_heks: DER er vi HELT enige :-)

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

54, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv

hits