Jeg vet at selvskryt stinker, men ...

Jeg vet at selvskryt stinker, men noen ganger blir jeg så glad at det ikke er lett å la være. Og på den annen side, selvskryt kan man i hvert fall stole på, den kommer jo som regel fra hjertet ;-)

I hvert fall, jeg har de siste dagene fått to nye, helt fantastiske anmeldelser på Lille Linerle. Begge skrevet av dyktige, lesere, kulturpersonlighet Asle Lien og en av Norges beste og mest aktive bokbloggere, Tine Sundal. Og begge har lest og likt. Så da håper jeg at dere tilgir meg at jeg deler her, det er ikke så mange  muligheter en forfatter i et lite forlag har til å promotere seg, dersom man har et ønske om at folk skal kjøpe boka. Og det har jeg jo:-)

Tine Sundal skriver blant annet:

"Boken er Myriam H. Bjerklis debut som krimforfatter, en debut hun kan være stolt av.
Lille Linerle er utrolig godt skrevet, språket er godt, tempo høyt og alt henger sammen. Det at jeg gjennom hele lesingen hadde lyst å skrike høyt, fordi det var så ekkelt, er jo egentlig også et pluss i margen, men fyttigrisen Myriam!! Når det kommer til slutten kan jeg bare si, jeg fikk som fortjent. Jeg liker ikke sentimentale "happy endings", og denne slutten var irriterende på sitt vis, men når jeg tenkte meg om, egentlig genial. Les så får du se!

Resten av den nydelige anmeldelsen kan dere lese på bloggen hennes her.


 

Asle Lien skriver: 

"Lille Linerle" - Det er julimånedens krimanbefaling.

-"Pappa? Er det deg?

Stemmen skalv. Det siste ordet var knapt hørbart, ikke stort mer enn et lite håpløst pust. Han nikket, bøyde seg ned og åpnet armene.

-Ja, lille Linerle, selvfølgelig er det meg. Kom til pappa.

Det å skrive krim, er det nok mange som behersker, men det er et sprang fra å skrive krim til å skrive god krim. Spranget fra å skrive god krim til å skrive krim i mesterklassen, som kun teller et knippe forfattere, er om mulig enda større. Fordi den må oppfylle så mange elementer. Den skal ha en fengende, gripende og et troverdig plott. Den må ha et godt språk og, kanskje som i denne, korthugde setninger, den bør også ha en underliggende nerve. Den skal ha en bærende spenning, den skal ha troverdig(e) fortellerstemme(r), med dialoger som skaper tillit hos leseren, den skal være uten logiske brister, den bør ha en jevn fremdrift og den skal ha en slutt som binder det hele sammen og ikke slår én eneste sprekk i byggverket. Forfatter Myriam H. Bjerkeli mestrer dette med stø penn. "Lille Linerle" er en gjennomført mørk og gripende krim, som tar opp noen av de vanskeligste temaene. Forsmådd barndom og oppvekst med en alkoholisert mor eller far. De nærmest umulige utfordringene å leve med en psykopat. Og, det aller verste, seksuelt misbruk av barn. Om bortføringen av seks år gamle Mari, om fortvilelsen hos en mor som føler hun sviktet på det verst tenkelige tidspunkt, alle ugjerninger som flettes inn i historien - uten å være det minste spekulativ - og om de grusomme overgrepene. Om en gartner som bare går og "stuller og steller!"

Boken er skrevet med høy intensitet og jeg vil påstå den oppfyller samtlige elementer for å danne en fullverdig krim. Ikke bare er det en krim, hvis elementer er drap, etterforskning og oppklaring, men det er også en psykologisk thriller i tillegg til at den tangerer dramasjangeren. Språket er nøytralt og stødig, her finnes lite eller ingen klisjeer. "Lille Linerle" er fra fiksjonens arena, la det være klart, men det kunne likså godt vært en historie som var hentet fra virkeligheten.

Og bare for å nevne det, Myriam H. Bjerkli er krimdebutant, så jeg sier bare: Hvilken debut! Selv slukte  jeg boken i løpet av noen timer og kanskje tilsvarende antall kaffekopper.

***

Har du lyst til å gjøre deg opp din egen mening? Boken kan kjøpes / bestilles hos bokhandelen. Eller direkte fra forlaget her: 

 

 

8 kommentarer

Ei_heks

13.07.2017 kl.10:18

Selvskryt er et negativt ladet ord og ofte ER det negativt også. Når det kommer fra folk som skryter i tide og utide uavhengig av om de virkelig har noe å skryte av. Men det er lov å være stolt av det man har oppnådd og kritikken av boka er jo fantastisk. Jeg hadde vært megastolt.

Skryt ivei du! :)))

Sånn teknisk sett er det jo ikke du som skryter av deg heller. Det er andre. ;)

Myriam

13.07.2017 kl.19:06

Ei_heks: Tusen takk, spesielt for det siste. Teknisk sett så har du jo helt rett:-)

irenglede

13.07.2017 kl.10:29

Wow! Litt av en debut. Så flotte anmeldelser! Gratulerer så mye. ;D

Myriam

13.07.2017 kl.19:03

irenglede: Tusen takk, jeg må jo innrømme at det gjør meg veldig glad:-)

Alexia Bohwim

13.07.2017 kl.13:40

En kollega av deg, sa en gang at faren hans sa nordmenn skryter for lite av seg selv.

Sønnen hans ligger på lister over hele verden.

Du skal da skryte i vei! Du har skrevet bok for svarte!

Gratulerer masse fra Oslo Vest!

Alexia Bohwim

Myriam

13.07.2017 kl.19:05

Alexia Bohwim: Tusen takk, jeg er nok litt redd for at folk skal bli lei av å høre om meg og mitt, men det er jo gøy med sånne tilbakemeldinger, da:-)

kosekaos

13.07.2017 kl.19:46

Gratulerer med 2 supre anmeldelser :)

Myriam

13.07.2017 kl.19:50

kosekaos: Tusen takk, jeg å innrømme at jeg ble barnslig glad over dem:-)

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

54, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv

hits