Oppdaget plutselig at jeg hadde 10-årsjubileum som forfatter i år. Da passer det jo bra med et par nyutgivelser?

Siden det fremdeles hender at jeg får positive tilbakemeldinger på tidligere utgivelser, har jeg i det siste brukt litt tid på to av dem. Både «Cyprianus» og «Mickel i mål» kommer derfor snart ut på ny. Cyprianus får en fortsettelse, og vil på mange måter framstå som en helt ny og dobbelt så lang bok, og blir utgitt både som ebok og på papir. Den kommer også til å få ny tittel og nytt omslag, men begge deler er foreløpig hemmelig. (Les: ikke helt bestemt.) Utgivelsestidspunktet er også litt usikker, siden jeg for øyeblikket er dypt inni min andre voksenkrim.

«Mickel i mål» er derimot straks klar. Den kommer med nesten uendret innhold, men ed nytt omslag, og nå som ebok og lydbok. ( Det finnes fremdeles noen få av den «gamle» papirboken å få kjøpt, dersom noen skulle ville lese den på gamlemåten.)

Og det var da jeg leste korrektur på baksideteksten på Mickel i mål at jeg oppdaget noe som så langt har gått meg hus forbi. For der leste jeg at den første boka mi "Cyprianus" kom ut i 2007. Det vil si at jeg faktisk har ti-årsjubileum som forfatter i år!

Bilderesultat for 10 års jubileum

Under ser dere et bilde fra den gangen. Det er tatt av lokalavisen Østlandsposten på min aller første boksignering noensinne. Den foregikk på Ark bokhandel på Nordbyen kjøpesenter i Larvik, og det jeg husker best er at Jørn Lier Horst satt og signerte krimbøker ved siden av meg. Og at jeg solgte flere bøker enn han gjorde ...

(Akkurat DET har dessverre ikke gjentatt seg i ettertid ...)

Nå er kanskje ikke fem bøker på ti år så mye å skryte av, allerede nevnte Jørn Lier Horst har vel skrevet over 30 bøker i det samme tidsrommet ,  men ti år er nå uansett et fint, rundt tall :-) I tillegg har det skjedd utrolig mye annet spennende i løpet av de ti årene.  Jeg har blant annet startet flere forlag, jobbet som frilansjournalist og safeselger,  samt oversatt noen viktige barnebøker. Det har til og med hendt at jeg har tatt meg fri. Så da er det er kanskje ikke så rart at det ikke er blitt flere enn fem egenskrevne bøker.

Men uansett antall år og bøker, da jeg skulle gi ut Mickel i mål på ny, ønsket jeg meg et nytt omslag. Jeg har nemlig alltid syntes at det gamle omslaget var for barnslig. Dessverre sluttet redaktøren min hos Gyldendal omtrent da boka kom ut, og de andre på forlaget tok seg neppe tid til å lese boka, jeg mistenker at de bare kikket på omslaget. I hvert fall ble «Mickel i mål» katalogisert som en bok som passet for 10 ? 12-åringer. Både i oversikten til bokhandlere, i  forlagskatalogen, i pressemeldinger og i annen reklame de kanskje sendte ut.

Noe som nok var ganske misvisende, spesielt siden boka starter med at 14 år gamle Mickel har hete pubertetsdrømmer om jenta han er forelsket i.

Originalvariant, papir

«Mickel i mål» er altså ikke en bok jeg ville anbefalt til en tiåring, og da er det kanskje ikke så rart at VG-anmelderen konkluderte (ganske så diplomatisk) ? i en ellers strålende anmeldelse:

«Dette er en bok som passer best for dem som nærmer seg alderen til figurene i handlingen, det er såpass mye mellommenneskelig dramatikk at man må ha litt erfaring for å ha glede av den.»

Kommende variant, ebok og lydbok

Jeg er definitivt enig med anmelderen, og synes det nye omslaget på «Mickel i mål» passer aldersgruppen bedre. Det er skapt av forfatter og illustratør Ruben Eliassen, som for øvrig også var den som laget omslaget på debutboka mi, Cyprianus,  og som også skal lage omslaget til den nye.  Ting går på mange måter i sirkel :-)

***

«Mickel i mål» kan altså snart leses på skjerm, eller høres på øret. Det er forfatteren selv som leser,og jeg må innrømme at jeg ikke er helt sikker på resultatet, for jeg har ikke hørt den selv enda. Jeg syntes uansett den var morsomt å lese den inn, og det var gøy å oppdage at det er en bok jeg fremdeles kan anbefale unge lesere. Men da helst til aldersgruppen 12 og oppover ...

Skjønt anmelderen under hadde tydeligvis ikke problemer med å anbefale tiåringer å lese om pubertetsdrømmer og relativt fuktige fyllefester  Det er jo alltids noen som blir tidlig modne:-)

 

Papirboken kan kjøpes på tilbud her. Ebok og lydbok kommer snart.

 

***

#mickelimål, #Cyprianus, #forfatter, #bøker, #10-årsjubileum

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Myriam

Myriam

54, Larvik

Jeg er forfatter, forlegger, frilans-journalist og selger. Interessert i bøker og foto. Politikk og samfunn. Interiør og reiser. Har stor sans for ironi, liten sans for mobbing.................................................................................................... Her inne vil jeg skrive om mye og mangt, kanskje dele noen tekster, helt sikkert irritere eller glede meg over ting. Jeg vil skrive om egne bøker, forlagets bøker og andre forlags bøker. Jeg kommer allikevel ikke til å være noen seriøs forlagsperson her inne, jeg kommer til å være meg. Ei ganske vanlig dame som er over midtveis av livet, og forhåpentligvis derfor kan ha noe fornuftig å komme med innimellom. Liker humor og selvironi, gjerne blandet med alvor. For: fritt etter Piet Hein: Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig; Han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig ............................................................................... Også bør du nok få en liten advarsel: Som forfattere flest synes jeg det er synd å ødelegge en god historie med fakta, Når det gjelder det jeg skriver her inne, kan du derfor sette komma hvor du vil: Jeg lyver ikke stol på meg.

Kategorier

Arkiv

hits